Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کاروان شهید» را محمدرضا لطفی ساخت و شهرام ناظری خواند؛ قطعه که لطفی بیش از سایر آثارش دوست داشت و ناظری آن را سمبل موسیقی دفاع مقدس می داند.

به  گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، آثار موسیقیایی بسیاری در زمان دفاع مقدس و پس از آن ساخته شده است اما قطعه «کاروان شهید» که محمدرضا لطفی ساخت و شهرام ناظری خواند به نوعی سمبل موسیقی این دوران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

تصنیف «کاروان شهید» که به نام «می گذرد کاروان» نیز مشهور شده، اثری حماسی با صدای شهرام ناظری است که محمدرضا لطفی تابستان 1359 بر روی شعری از محمد ذکائی ساخت. این اثر حاصل همکاری محمدرضا لطفی و شهرام ناظری در مجموعه«چاووش» است. اغلب آثار چاووش در این دوره رنگ بوی حماسی و انقلابی دارد.

 

 

محمد رضا لطفی درباره آثار دفاع مقدسی اش گفته: زماني كه جنگ پيش آمد من هم مثل هر ايراني كه به وطنش ناجوانمردانه حمله كردند وظيفه‌ام بود كه كمك كنم و كمك من به عنوان يك موزيسين ساخت قطعاتي در اين زمينه بود.

 

جالب این که وقتی از محمد رضا لطفی پرسیده شد کدام یک از آثارت را بیشتر دوست داری، این آهنگساز پاسخ داد: همه را دوست دارم اما کاروان چیز دیگری بود  و بعد این شعر را زمزمه کرد:

می گذرد کاروان

روی گل ارغوان

قافله سالار آن

سرو شهید جوان

 

بر اساس این گزارش، شهرام ناظری، شوالیه آواز ایران در گفتگویی با خبرگزاری شبستان قطعه «کاروان شهید» را سمبل موسیقی هشت سال دفاع مقدس می داند و می گوید: این قطعه را به عشق شهدای جنگ خواندم.

 

او درباره حس و حال اجرای «کاروان شهید» تاکید می کند: آثاری را  که در بحبوحه جنگ اجرا کردم به عشق وطن و شهدای وطن بود و میزان ماندگاری و تاثیر آن ها به حدی بود که صداوسیما بدون رضایت من کلیپی از این تصانیف تهیه  و پخش کرد.

 

متن کامل گفتگوی شبستان با شهرام ناظری را می توانید اینجا بخوانید.

 

 

محمد ذکایی شاعر قطعه «کاروان شهید» نیز درباره خاطره خود از چگونگی سرودن شعر و همکاری با محمد رضا لطفی می گوید: آقاي لطفي در اين باره با من صحبت کردند و نوار آهنگي را در اختيارم قرار دادند تا روي ملودي آن ترانه اي بگويم. بارهاي بار آن نوار را گوش دادم و با خود زمزمه کردم تا به قول معروف شعر خودش بيايد. روزي از روزها که از ميدان هفت تير مي گذشتم، جماعت بسياري را ديدم که شهيدان وطن را که در جنگ کشته شده بودند، تشييع مي کردند. احساس عجيبي دست داد و همان جا از خاطرم گذشت: «مي گذرد کاروان / روي گل ارغوان / قافله سالار آن / سرو شهيد جوان.» آن را روي تکه کاغذي نوشتم که شد سرآغاز ترانه کاروان شهيد و چند روز طول کشيد تا شعر را تمام کردم. شعر کاروان شهيد در ستايش و بزرگداشت شهيدان و جانبازان وطن سروده شد. درود به روان پاکشان باد. پس از مرور و اصلاحات نهايي، آقاي لطفي اين شعر و آهنگ را خودشان براي تصويب به اداره راديو بردند که تصويب هم شد. پس از آن هم نوارش به بازار آمد.

 

متن شعر این آهنگ کاروان شهدا (می گذرد کاروان) به صورت زیر است:

می گذرد کاروان

روی گل ارغوان

قافله سالار آن

سرو شهید جوان

در غم این عاشقان

چشم فلک خون فشان

داغ جدایی به دل

آتش حسرت به جان

خورشیدی ، تابیدی ، ای شهید

در دل ها جاویدی ، ای شهید

می گرید در سوگت آسمان

می سوزد از داغت شمع جان

چون روید لاله از خاک تو

یاد آرم وضع جان پاک تو

بنگر چون شد ، دل ها خون شد زین آتش ها

از موج خون ، شد لاله گون دشت و صحرا

زین درد و غم گرید عالم ای شهید ما

از این ماتم خون می گریم

ای یاران ای یاران ، سوزم از داغ غمی

داغ ظلم و ستمی

خون هر جانباز می دهد آواز

جان فدای وطنم

خاک ایران کفنم

 

 

 

 

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: حادثه تروریستی اهواز تشییع شهدا محرم ماه محرم هفته دفاع مقدس عاشورا آیت الله خامنه ای حسن روحانی حمله تروریستی اهواز خامنه ای موسیقی حماسی شهرام ناظری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۵۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۵۰ شهید دفاع مقدس تک فرزند خانواده بودند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،  همزمان با بزرگداشت روز معلم، آئین تجلیل از ۳۵شهید معلم و دانش آموز هنرستان فنی و حرفه‌ای رنجبر قائم شهر امروزبرگزار شد.

حجت الاسلام باباپور از وعاظ مازندران، شهدا و خانواده‌های بزرگوار آنها را معلمان معنوی و ارزشی جامعه دانستند که همواره به جامعه درس ایثار و فداکاری و صبر و بردباری و عزت و افتخار می‌آموزند.

او با اشاره به نقش آفرینی معلمان و دانش آموزان در دوران دفاع مقدس گفت: از بیش ۲۰۰هزار شهید جنگ تحمیلی ۳۶ هزار شهید از قشر نوجوان و جوان دانش آموز بودند که در راه دفاع از انقلاب و کیان اسلامی جانشان را تقدیم کردند.

حجت الاسلام باباپور با اشاره به پیشگامی استان مازندران در دفاع مقدس افزود: از ۱۰ هزار و ۷۰۰ شهید استان مازندران دو هزار شهید معلم و دانش آموز بودند.

او اضافه کرد: ۱۰ درصد شهدای استان مازندران نوجوان بودند که به سن تکلیف نرسیده بودند ولی به تکلیف عمل کردند و آنها معلمان واقعی جامعه ما هستند.

حجت الاسلام باباپور با گرامیداشت یاد و خاطره فیلسوف شهید آیت الله استاد مطهری، شهدا را حافظان دین و مملکت دانست و گفت: برای دفاع از آرمان‌های انقلاب و کیان اسلامی ۷۵۰ مادر شهید در کشور تک فرزند بودند و یک مادر ۹ شهید و دو مادر هشت شهید، یک مادر هفت شهید، شش مادر شش شهید، ۵۸ مادر پنج شهید و۱۲۰ مادر کشور چهار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کردند.

در این مراسم ضمن اجرای چند برنامه متنوع فرهنگی و هنری از مقام والای ۳۵ شهید هنرآموز و هنرجوی هنرستان فنی و حرفه‌ای مرحوم رنجبر قائم شهر تجلیل و تکریم شد.

دیگر خبرها

  • میزبانی دانشگاه قم از یک لاله‌ گمنام دفاع مقدس
  • تفحص پیکر هشت شهید دفاع مقدس
  • ۷۵۰ شهید دفاع مقدس تک فرزند خانواده بودند
  • تشییع و خاکسپاری پیکر ۲۰ شهید دفاع مقدس در ۹ استان‌
  • تفحص پیکر هشت شهید دفاع مقدس در عراق
  • ورود پیکر ۲ شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس به اهواز
  • عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز
  • شناسایی هویت شهید دفاع مقدس
  • پیکر مطهر ۲ شهید دفاع مقدس پس از ۴۰ سال تفحص شد
  • پیکر شهید جاویدالاثر ایلامی پس از ۴۱ سال شناسایی شد